door panamakanaal
Door: joke
Blijf op de hoogte en volg Joke en Nico
24 Januari 2011 | Panama, Panamacito
Na die nacht varen vanuit Costa Rica
kwamen we aan bij het panamakanaal.
We konden vrij snel de sluis in iedereen stond op het dek waar je keek stonden mensen.
Dat schip is zo groot dat we van bovenaf dachten hoe kan dat daar in varen .
We hielden ongeveer 20 cm overaan de zij kant.
We gingen in de sluis in drie etappes trapsgewijs naar boven en we werden met locomotief naar voren getrokken wat een belevenis vooral omdat wij ook nog wel eens een sluis meemaken.
De kosten van het schutten kost 350.000 $ dat is niet niks.
Het kanaal begint met een meer met allemaal eilanden hoge en lage en dan wordt het smaller het water is zanderig bloedheet en misschien krokodillen en ja ongeveer op de helft een groot stuk hout dachten wij maar nee een krokodil vlug een foto wat een bakbeest.
Ongeveer de hele dag door het kanaal en aan het eind weer zo.n sluis maar dan naar beneden.
Daar bij die sluis was een groot gebouw met allemaal terassen voor bezoekers voor het kanaal en uit leg hoe het onstaan was .
Het was dus bekent bij de bevolking dat er zo.n groot cruisschip door zou gaan dus dat hele gebouw stond vol met mensen met vlaggen en juichen dat was geweldig om te zien voor ons maar ook voor hun denk ik .
Om een uur of vijf waren we uit die sluis en gingen we een klein stukje varen en dan waren we op de Pacific Oceaan maar we kwamen nu langs Panamacity dat lag dus aan deze kant en ik vertelde dat het aan de andere kant lag fout dus.
Het was prachtig die skyline van die stad ik wist niet dat dit zo groot was leek wel New York.
Nu weer twee dagen en nachten op zee op naar Mexico.
kwamen we aan bij het panamakanaal.
Dat schip is zo groot dat we van bovenaf dachten hoe kan dat daar in varen .
We hielden ongeveer 20 cm overaan de zij kant.
De kosten van het schutten kost 350.000 $ dat is niet niks.
Nu weer twee dagen en nachten op zee op naar Mexico.
24 Januari 2011 - 09:03
Loes En John:
We zijn blij dat we dit mogen meebeleven. Geweldig, er zijn geen woorden voor. Prachtige foto's en dat zegt genoeg. Ik vind de Nieuwe Meer sluis ook grappg op een mooie warme dag. Doorvaart door Amsterdam: gratis!
We zien dat Nico ook z'n stekkie heeft gevonden in de schaduw en Joke wordt al lekker bruin. Gewoon doorgaan en genieten. -
24 Januari 2011 - 09:08
Marianne En Jan:
Wat een belevenis dat panamakanaal.
We dachten bekende plaatjes te zien daar in de sluis.
Of de tijd heeft stilgestaan!
Nu op naar speedy gonzales ole!! -
24 Januari 2011 - 13:12
Marja En Pieter:
Mooie foto's van het kanaal. Fantastische doortocht. Zo'n breed schip in zo'n smalle sluis.
Ga maar verder genieten van de zon. Nico doet dat al op een heerlijke ligstoel.
Op naar de Groote Oceaan. -
24 Januari 2011 - 22:23
Jos:
Hoi Joke Nico wat een belevenis door die sluis en die foto's geweldig en spannend met dat grote schip er door.Had ik me computer aangezet om je misscien even te spreken heb ik je jammer genoeg gemist het is ook jammer dat ik hem niet beneden kan zetten met al dat stof gaat het nog even niet gezellige avond. Groetjes -
15 Februari 2011 - 08:44
Cock En Sjaak:
Van harte gefelieciteerd met je verjaardag en hele fijne dag toe
gewenst. Groeten uit Woerden.