Dubai
Door: joke
Blijf op de hoogte en volg Joke en Nico
01 April 2011 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai
Prachtig water schoon alles bijna nieuw en een wereldstad met enorme gebouwen maar met uitstralling en dan er nog in dan weet je niet wat je ziet dat gaat Amerika voorbij met de ontwikkeling.
Maar we begonnen met een toer naar het oude Dubai we gingen naar een museum daar was alles opgezet wat je in de sahara kon vinden erg leuk hoe ze sliepen en die tenten waar ze die waterpijpen zitten te roken.
Kamelen en de Huizen van steen en de rieten hutjes van de sahara.
Erg interesant was dat.
Vandaar gingen we door een straat waar allemaal kledingmakers zaten winkeltje aan winkeltje alle stoffen stonden daar op een rol en daar was een hele buurt vol mee.
Maar gingen daar weer voorbij had er wel wat willen laten maken maar wat kies je dan uit en welk winkeltje, dus maar niet gedaan.
Daarna gingen we naar de rivier omop een bootje te stappen naar de overkant het was de Dubaicreek.
Aan de overkant kwamen we in een spicesouk en goldsouk dat was echt het oude Dubai overal mannen met witte jurken aan met die tulbanden dat zijn de arabieren die lopen hier zo.
De mensen zijn erg aardig .
Daar waren we klaar gingen toen met de bus langs al die hoge wolkenkrabbers naar de beach en daar was de bekende toren die heet Burj Alrab het is een hotel.
Vandaar gingen we langs een moskee maar er niet in maar dat waren toch mooie gebouwen, ik hou meer van die gebouwen als die ik al gezien heb met al dat goud ervoor en erin.
We waren ongeveer twee uur terug bij het schip en pakte een taxi naar de grote mall de Dubai Mall nou dat was wel zo mooi met een ijsbaan er in en een zeeaquarium en watervallen je heb geen ogen genoeg en dan ook nog prachtige winkels je zou bijna vergeten te kopen.
We hebben daar rondgelopen tot ongeveer zesuur en toen zijn we naar het schip terug gegaan.
Morgen nog een dag in Dubai dan gaan we naar de palm toe dat is in die vorm daar gebouwd.
We vertrekken vrijdag avond dus weer richting Oman op weg naar Salalah daar hebben we geen toer we blijven aan boord en slapen uit het is een dag op zee dus komen zondag aan.
01 April 2011 - 19:39
Rietje:
het is wel fantasties wat jullie allemaal zien het is in ieder geval een hele belevenis daar kunnen jullie nog jaren op teren.harstikke goed . morgen gaan ger en ik naar Tinie en Kees die zijn 50 jaar getrouwd die geven een feest in de pelikaan dat ligt aan de ringvaart het verslag komt nog wel kusjes rietje -
02 April 2011 - 13:14
Marja En Pieter:
Wij waaren vijf dagen weg en zie. JUllie waren in India, Oman en nu Dubai. Het gaat wel snel. Jullie hebben gelukkig de piraten weerstaan. Nog even doorzetten. Dubai is wel een super stad. Met zo'n toer hebben jullie van alles gezien.Jullie zij zelf ook ondernemend, want de Mall is ook bezocht in deze nieuwe schone wereld. Op naar morgen. -
03 April 2011 - 06:17
Corrie De Jong:
Hoi lieve Joke en Nico,
Werkelijk super wat jullie allemaal zien en meemaken. Ben zelf even weg geweest maar ben nu weer helemaal bij en geniet van hieruit mee. Leuk alle foto's. Kan me voorstellen dat je soms lang achter de computer zit om alles op te schrijven!
Hartelijk dank ook voor jullie kaart. Wat leuk dat je weer in het koor aan boord hebt gezongen, hou je je stem tenminste ook op peil.
Ga morgen samen met mijn schoonzusje een weekje op vakantie naar Turkije, ben ik nog nooit geweest wel spannend.
Nou lieverds dikke kus en geniet van alles.
Liefs en groeten ook van Lieuwe
Corrie -
03 April 2011 - 15:45
Jos :
Jullie net gesproken maar moet toch nog even zeggen mooie foto van jouw in het water en wat een prachtige winkel. doei -
03 April 2011 - 18:22
Rietje:
ziet er inderdaad geweldig uit al die kleuren wat een indrukken allemaal.het gaat nu wel hard he de reis nog 16dagen ik ben wel erg benieuwd hoe bruin jullie geworden zijn. gisteren naar tinie en cees regter hun huwelijks feest geweest. ze vierden het in de pelikaan langs de ringvaart was erg leuk .na vandaag kan ik een paar dagen niet schrijven want dan zijn we naar eibergen vrijdag zijn we weer terug en ga ik meteen weer even kijken naar de rest van jullie verslagen,en de fotos heel veel plezier .kusjes rietje. -
04 April 2011 - 06:24
Henny Vermeulen:
goede morgen
was dat een 1 april grap
dat je bijna vergat iets te kopen joke
wij zijn kampioen geworden
de stand is geworden 26 5
dus groot feest
gr henny -
04 April 2011 - 07:39
Jan En Debby:
Hoi Lieve Joke en Nico,
Fijn om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben ! Gelukkig zijn de spannende tijden met die gekke piraten weer bijna voorbij. Leuke verhalen en mooie foto's hoor!
Wij verheugen ons op onze eigen "cruise" met GB naar Yerseke, hahaha.
Veel plezier nog ! Geniet er van en tot snel !
Dikke x van ons allemaal....
PS: ik had al een reactie geschreven , maar die was plotseling verdwenen... dus het kan zijn dat er straks 2 dezelfde reacties achter elkaar staan!
Ik en computers = drama ! hahaha .... -
10 April 2011 - 17:57
Ger & Anneke:
Hoi Joke en Nico, de tijd gaat snel en ik heb een paar dagen niet gekeken op jullie site, maar ik denk dat jullie een top tijd hebben en dit nooit van jullie leven zullen vergeten