Suezkanaal Egypte - Reisverslag uit Port Said, Egypte van Joke en Nico Ruiten - WaarBenJij.nu Suezkanaal Egypte - Reisverslag uit Port Said, Egypte van Joke en Nico Ruiten - WaarBenJij.nu

Suezkanaal Egypte

Door: joke

Blijf op de hoogte en volg Joke en Nico

09 April 2011 | Egypte, Port Said

Dat was vandaag een belevenis we kwamen aan bij een breed stuk daar lagen allemaal containerschepen te wachten daar moesten we formeren en wij gingen als derde schip erdoor heen.
Achterons kwamen er nog wel 15 schepen het gaat zo omdat het niet elkaar kan passeren.
Wat een zand en wat een militairen met uitkijk posten langs de kant.
Er waren toch ook nog steden gebouwd en hotel,s wat moet je daar nou doen denk ik dan maar je ziet het er zal wel vraag naar wezen.
Egypte heeft wel van die resorts dus misschien is dat ook de bedoeling hier van en misschien staan er nu zoveel bewaking door die narigheid in Libie.
Het was in iedergeval mooi varen er waren ook heel veel kleine vissersbootjes.
Het kanaal duurde een dag.
sOchtends vroeg gingen er mensen van het schip af voor een toer naar de pyramides en dat duurde een dag en nu aan het eind van het Suez kanaal kwamen die er weer op in Port Said dat was wel even een vervelend voorval het schip ging daar voor ongeveer een uur aan wal wachten tot die toer terug kwam maar wat gebeurde er toen we aanmeerde stonden er al heel wat kooplui hun stalletjes uit te pakken met het idee daar is dat schip met heel veel mensen aanboord die wel wat gingen kopen maar nee wij die geen toer hadden en nog 1500 andere niet mochten er niet af voor een uur.
Dat was een slechte aktie van dit schip die kooplui was heel boos en de mensen ook.
Kan me wel voorstellen dat het niet tedoen was iedereen er af en dan er weer in een uur op dat gaat ook niet lukken maar ga daar dan ook niet aan de wal.
Had dan maar met tenders die mensen op gehaald die terug kwamen van die toer.
Daar heb de maatschappij geen goede buurt gemaakt bij de kooplui van Port said.
We zijn inmiddels op de Middelandse zee aangekomen een dag varen naar Athene Griekenland.

• 10 April 2011 - 07:17

Loes & John:

Tjo, wat een zandbak. Prachtige foto's en weer een mooi verslag. Wat een spectaculaire trip door zo'n kanaal.
    En nu naar het mooie Europa! De groeten aan de Grieken. Ze zijn heel aardig, en kijk goed naar het blauwe oog, want dat beschermd je tegen alle kwade geesten.
    Nog een mooie lange week toegewenst en nog veel plezier.
    Knuffel van ons.

• 10 April 2011 - 10:28

Jaap En Annette :

Wat beleven jullie veel, geweldig om dat allemmal te lezen en dat we met z'n allen moeten ervaren dat er in een paar maanden zoveel kan gebeuren in de wereld. Maar jullie gaan nu genieten van de laatste dagen van deze grote reis. Veel plezier.
    Groetjes van Jaap en Annette

• 10 April 2011 - 18:04

Marja En Pieter:

Mooie foto's van het kanaal. Echt een grote zandbak met veel bewaking. Veel mensen gaan toch naar Sharm El Sheik en Hurghada om te duiken en te genieten van het mooie weer. Dat is alles. Nu op naar Athene. Wat gaan de dagen aftellen na drie maanden reizen. In eens is er weer het vaarseizoen en vele vrienden in Holland. Tot Ziens.

• 10 April 2011 - 18:13

Ger & Anneke:

Het aftellen is begonnen en we hopen jullie te zien op de familiedag 23 april.
    jullie zullen voorlopig niet uitgepraat raken en veel mooie herinneringen hebben, wat goed dat jullie je dromen waar hebben gemaakt.

• 10 April 2011 - 18:18

Rietje:

harstikke fijn dat ik je stem even heb gehoord.wij zijn blij dat jullie nu uit het gevaren zone weg zijn. het gaat nu hard he. ik ben benieuwd wat jullie van Athene vinden gaan jullie daar nog een toer doen ,het is daar natuurlijk ook een rotzooitje maar niet gevaarlijk voor jullie wat zullen jullie straks een dik boek hebben met al die fotos harstiike leuk om later als alles bezonken is om terug te kijken kusjes van rietje.

• 10 April 2011 - 20:43

Dick & Marion:

Hey Joke en Nico,
    Wat een belevenis ook weer dat Suez kanaal, heel apart. Nu heerlijk op de Middellandse zee, letterlijk in heerlijk rustig vaarwater en dan dus alweer terug in Europa !! Nu gaat het echt heel snel. Wij kijken al naar jullie uit.
    Geniet nog even lekker en veel liefs van Dick, Marion en Luna xxx

• 11 April 2011 - 08:40

Jos :

Wat een belevenis maar het ziet er wel prachtig uit als ik zo die foto's zie.
    En nu lekker varen op de Middelandse Zee op naar Athena daar is het ook prachtig.
    En wat begint het nu op te schieten
    nog 1 week varen zal ook wel vreemd zijn die laatste week ga je toch al een beetje beginnen te denken hoe het weer is het normale leven aan wal.
    En als je weer thuis bent mis je het varen denk ik ook wel weer maar dan komt de vaarperiode met je eigen boot weer.
    Joke Nico nog even lekker genieten veel liefs Jos en Hennie