Salalah Oman tot Aqaba
Door: joke
Blijf op de hoogte en volg Joke en Nico
04 April 2011 | Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi
Instructies weer even op gehaal alle lichten s avonds uit over het hele schip alle gordijnen dicht en niet over de dekken lopen zo gauw het donker is.
Wij gaan om zes uur aan tafel dan is in dat restaurant al alle gordijnen dicht.
Vandaag we varen nu op de golf van Aden dat is de zee aan de b b kant somalie hier gebeurd het dus en dan gaan we straks zo rond zes uur door die vernouwing naar de rode zee toe er varen nu hier alle vrachtschepen in convooi met een oorlogschip voor en een er achter wij hebben twee externe beveilingsmensen aanboord die in verbinding staan met die oorlogschepen. Ze vertellen die piraten komen dan met een groot schip en dan met een klein boot met ongeveer tien a twintig personen aanboord.
Nou we zien hoe het allemaal gaat verlopen alles is hier goed aangepakt dus lekker slapen maar vernacht.
We komen donderdag aan in Jordanie in Aqaba daar hebben wij geen toer ik ben niet nieuwsgierig hoe het daar gaat we blijven lekker op het schip en de volgende dag door het Suezkanaal enz.
04 April 2011 - 15:42
Marja En Pieter:
Dit is toch wel interessant met een begeleiding van oorlogsschepen. Het voelt natuurlijk even ongemakkelijk, maar zo zijn jullie in Suez kanaal. Daar is het rustig. Het is bijna welkom thuis en daar start het vaarseizoen. -
04 April 2011 - 16:34
Nelleke:
Het is inderdaad te gek dat je in je vakantie bang moet zijn voor piraten. Dat hadden jullie ook niet gedacht toen jullie aan deze reis begonnen. Maar gelukkig is het tot nu toe allemaal goed gegaan, dus maar duimen dat de rest ook goed verloopt. In ieder geval hebben jullie wel spannende reisverhalen als jullie terug zijn. We wachten in spanning op jullie volgende bericht. Groetjes, Nelleke -
05 April 2011 - 18:09
Jan En Marianne:
Mama mia ,dan toch maar weer richting de carabian?
Al hoewel wat jullie nu al beleefd hebben, vergeet je van je leven niet meer toch.
ff slapen en de kapers zijn verslagen, zeker met deze begeleiding.
Groetjes
05 April 2011 - 18:19
Loes En John:
Wat een geweldige trip maken jullie toch. Wij genieten op afstand van jullie verhalen. Onze boot gaat gewoon morgen het water in. En dat met 19 graden! Het blijft voorlopig een bijzonder spannende tocht, waarvan we nog nooit een film op TV hebben gezien. Maar jullie beleven het echt. Geniet van alles, want het gaat nu snel voorbij.
Dikke knuffel van ons. -
07 April 2011 - 04:07
Jos:
Hoi Joke Nico
Wat een gedoe he ik zal blij zijn als jullie door het Suezkanaal zijn al is het zo te horen goed geregeld met die oorlogsschepen.
Het is toch geen fijn idee en vooral zo aan het end van die heerlijke cruise om dit mee te moeten maken.
Ik hoop dat jullie toch nog lekker genieten en goed kunnen slapen, nog een paar dagen en dan kunnen jullie weer met een gerust hart van boord.
Liefs en groetjes Hennie en Jos -
07 April 2011 - 11:35
Walter En Rina:
gelukkig niets over kapingen gehoord. wel vervelend, dat er zoveel maatregelen genomen moeten worden, maar het is tenslotte voor jullie eigen veiligheid. verder nog even genieten van het laatse deel van jullie reis.Daar is het vast zonder kapersrisico. -
10 April 2011 - 18:01
Ger & Anneke:
Hopelijk kunnen jullie nog wel slapen van deze rare situatie. het is toch te gek voor woorden dat een paar van zulke eikels zoveel macht hebben. x